Măsuri prevenție transmitere SARS COV-2 POST-COVID CHECK-UP


Ablatie prin radiofrecventa


CEL MAI NOU TRATAMENT AL VARICELOR FARA CHIRURGIE, FARA ANESTEZIE, FARA SPITALIZARE
Procedura "VNUS CLOSURE FAST” este alternativa minim invaziva la tratamentul chirurgical. Are rezultate superioare chirurgiei si laserului endovenos.
Printr-o punctie de 2 mm se introduce un cateter in vena safena interna / externa; ulterior se infiltreaza cu solutie anestezica tesutul din jurul venei pentru a o izola. Cateterul elibereaza secvential energie de radiofrecventa care produce contractia fibrelor de colagen, fibrozarea si inchiderea venei. Se retrage cateterul, se aplica un pansament si un ciorap elastic compresiv.

CARE SUNT AVANTAJELE PROCEDURII VNUS?
Tratamentul se efectueaza in ambulator, sub ghidaj ecografic. Nu necesita anestezie generala/rahianestezie. Nu presupune incizii si ca urmare este nedureroasa si nu ramin cicatrici sau hematoame. Durata tratamentului este de aproximativ 30-45 min, iar recuperarea este extrem de rapida, cu reluarea activitatii imediat dupa procedura. Are rezultate clinice excelente cu o rata de succes de 97.4% si o rata a complicatiilor extrem de scazuta. 

CLICK AICI PENTRU FOTOGRAFII
CLICK AICI PENTRU VIDEO

CUI SE ADRESEAZA?
Pacientilor de orice virsta cu varice secundare incompetentei valvulelor de  la nivelul sistemului venos superficial (vena safena interna / externa) demonstrata prin ecografie Doppler. Singura contraindicatie o reprezinta prezenta unui cheag de sange (tromb) in venele superficiale sau profunde.

CARE SUNT REACTIILE ADVERSE?
Complicatiile sunt rare si de obicei minore: parestezii (furnicaturi); hiperpigmentarea sau decolorarea tegumentelor; edem; arsuri  tegumentare. Rar pot sa apara sangerari, infectie, tromboflebita, reactie alergica si foarte rar embolie pulmonara.

DUPA PROCEDURA:
Va puteti reintoarce  la activitatea normala, insa cu evitarea efortului fizic intens si ridicarea de greutati. Este indicat mersul pe jos cel putin 30 min/zi timp de 2-3 saptamani. Se vor evita baile fierbinti, sauna, expunerea la soare timp de 3 saptamini. Ciorapii elastici compresivi vor fi purtati timp de 3 zile atit in cursul zilei cit si al noptii, ulterior doar in cursul zilei timp de minim 4 saptamani. In caz de durere se poate administra Paracetamol 500 mg 2-4 tb/zi (se evita Aspirina si Ibuprofenul timp de 2 saptamini). Veti reveni la control (examen clinic si ecografie Doppler) la 24 ore, 1 saptamina, 1 luna, 3, 6, 12 luni dupa procedura.


Înapoi

Citeste si alte articole

Mituri despre varice


Daca aveti varice, cu siguranta sunteti preocupati de modul in care va afecteaza sanatatea.
Pentru a intelege care sunt metodele eficiente de tratament trebuie sa separam mitul de realitate.
citeste mai departe...
Tromboflebita superficiala - O complicatie a varicelor netratate


Tromboflebita superficiala este inflamatia unei vene ce se afla imediat sub piele insotita de formarea unui tromb ( cheag ), de obicei la membrele inferioare.
Practic orice vena superficiala poate fi afectata
citeste mai departe...
Ulcerul varicos poate fi vindecat


Ulcerul varicos este leziunea pielii data de afectiunile venelor membrelor inferioare. Este frecvent intalnit (reprezinta 80% din plagile cronice), este dificil de tratat si de obicei recidiveaza.
citeste mai departe...
Program
L - V: 9:00 - 15:00
Adresa
Iași, Ansamblul PALAS
Str. Palas nr. 7D, United Business Center 3, corp C2, et. 1