Ulcerul varicos poate fi vindecat


1. Ce este un ulcer varicos?

Ulcerul varicos este leziunea pielii data de afectiunile venelor membrelor inferioare. Este frecvent intalnit (reprezinta 80% din plagile cronice), este dificil de tratat si de obicei recidiveaza.
2. Ce problema au venele?

Venele conduc sangele spre inima. Venele membrelor inferioare atit cele superficiale cit si cele profunde au pe traiectul lor valvule ce impiedica refluarea sangelui, in special in timpul mersului si la statul in picioare. Cand aceste valvule nu functioneaza, sangele stagneaza in vene, ceea ce determina dilatarea lor, adica aparitia varicelor. Odata cu evolutia bolii, presiunea crescuta a sangelui din vene modifica pielea: devine mai subtire, se coloreaza in brun si in final apare ulceratia.


3. Care sunt caracteristicile ulcerului varicos?

2/3 din ulcerele cu acest aspect sunt de cauza venoasa. Pentru un diagnostic corect si o terapie optima este obligatorie ecografia Doppler a venelor membrelor inferioare.


4. Cum evolueaza fara tratament?

Fara tratament, ulcerele varicoase nu se vindeca ci dimpotriva se infecteaza, cresc in dimensiuni foarte repede, devin dureroase si limiteaza semnificativ mobilitatea.

Cu cat dimensiunile ulcerului sunt mai mari iar ulcerul este mai vechi, sansele de vindecare sunt mai mici.


5. Care sunt optiunile de tratament?

Exista 3 principii importante ce stau la baza tratamentului eficient al ulcerului venos:

Timpul de vindecare al unui ulcer este dificil de apreciat , de la citeva zile la saptamini – luni, uneori nu se vindeca niciodata.


6. Unde va puteti trata?

Specialistii in vene de la Cardio Praxis stabilesc un diagnostic corect si un plan eficient de tratament. Contactati-ne in Iasi, Ansamblul PALAS, Str. Palas nr. 7D, United Business Center 3, corp C2, et. 1; tel. 0741934690, 0726759626.Rezultate tratament ulcer varicos


INAINTE DUPA
Program
L - V: 9:00 - 15:00
Adresa
Iași, Ansamblul PALAS
Str. Palas nr. 7D, United Business Center 3, corp C2, et. 1